Siirry suoraan sisältöön

Lukkopainin peruskurssi

Lukkopainin peruskurssi mynämäessä!

Aika: Perjantai 9. huhtikuuta 2010 klo 17.
Paikka: Mynämäen työväentalo
Varustus: Shortsit/verkkarit, t-paita ja juomapullo.
(alasuojat+hammasssuojat jos löytyy)
Harjoitusajat: maanantaisin (26.4. alkaen) ja perjantaisin klo 17-18.30.
Kurssin ikäraja: yli 15v.
Kurssin kesto: noin 2 kk, maksaa opiskelijoilta 30 euroa ja muilta 50 euroa.

Tied. 0400-456512
Kurssin vetäjänä SM-1,Fo-1 ja EM 1-08, Timo-Juhani Hirvi-Kangas.

Mitä Lukkopaini on?

Lukkopaini on painin muoto, jossa päämääränä on hallita vastustajaa pystyssä tai matossa ilman lyöntejä, erilaisten käsi- ja jalkalukkojen sekä kuristusten avulla. Laji on hyvin samankaltainen brasilialaisen jujutsun kanssa, merkittävämpänä erona se, ettei lukkopainissa käytetä takkia, housuja ja vyötä.

Lukkopainin tekniikoilla on merkittävä osa vapaaottelussa, sillä usein kamppailutilanne ajautuu lähikontaktiin ja sitä myötä mattopainiksi. Lukkopainissa yhdistellään muun muassa brasilialaisen jujutsun, vapaapainin, sambon ja judon tekniikoita.

Merkittävin lukkopainijärjestö maailmalla on Yhdistyneissä arabiemiraateissa majaansa pitävä Abu Dhabi Combat Club eli ADCC, jonka alaisuudessa laji kansainvälisesti tunnetaan nimellä submission wrestling.

Mitä peruskurssilla tehdään?

Peruskurssin tavoite on nostaa harjoittelijan peruskuntoa ja opettaa lukkopainin perustekniikoita. Kurssin aikana tehdään perustekniikkaharjoittelun lisäksi erilaisia lihaskuntoharjoituksia, joilla pyritään nostamaan peruskuntoa asteittain eli aikaisempaa urheilutaustaa ei vaadita.

Peruskurssille osallistuvan ei tarvitse omistaa mitään lajiin liittyviä harjoitteluvälineitä/vaatteita, vaan asuksi riittää esim. t-paita ja verkkarit/shortsit. Lisäksi mukana on hyvä pitää juomapulloa. Peruskurssin kesto on noin 2 kuukautta. Yleensä kurssi päättyy leiriin.

Peruskurssin jälkeen on mahdollista suunnata kohti kilpakehiä tai jatkaa harrastamista kuntoilumielessä.

Mitä harjoittelu maksaa?
Peruskurssi, joka kestää noin 2 kk, maksaa opiskelijoilta 30 euroa ja muilta 50 euroa.

Paikkoja on rjoitetusti. Kurssin ikäraja 15v.